Social 8 Iunie 2009 10:11
Mihai Dobre, pilotul care a murit, vineri seara, era comandantul aerodromului din Clinceni din 2008, avea 1.000 de ore de zbor si a fost de trei ori campion national la acrobatie aeriana, a declarat, vineri, directorul Aeroclubului Roman, George Rotaru

"Mihai Dobre avea 1.000 de ore de zbor si pilota de la varsta de 16 ani. Era un pilot foarte bun si a fost de trei ori campion national la acrobatie aeriana. Era foarte apreciat de colegi si un instructor foarte bun de zbor", a spus George Rotaru, citeaza NewsIn.

Avionul pe care il pilota Mihai Dobre era un avion de inalta acrobatie, produs in Germania, model Extra 300 L, cu foarte multe ore de zbor, a precizat directorul Aeroclubului Roman.

"Se pare ca a fost o defectiune tehnica, si anume o blocare de comenzi. Inainte de decolare, s-a efectuat controlul tehnic al avionului de mici dimensiuni, conform procedurilor normale", a precizat, pentru NewsIn, Rotaru, care a adaugat ca Dobre era neinsurat si provenea dintr-o familie de piloti profesionisti.

Accidentul de vineri seara de la Clinceni-Ilfov s-a produs dupa ce avionul pilotat de Dobre - model Extra 300 L, de tip agrement - a intrat in vrie si s-a prabusit la 10 minute de la decolare.

"Comandantul aerodromului Clinceni, Mihai Dobre, efectua o acrobatie, iar dupa ce a facut o figura nu a mai putut redresa avionul de mici dimensiuni si a intrat pur si simplu in pamant. Acesta efectua un antrenament de pregatire pentru mitingul de Ziua Copilului care trebuia sa aiba loc la Clinceni sambata", a declarat, pentru NewsIn, directorul Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, Adrian Vasilache.

Se pare ca Mihai Dobre nu a mai putut redresa avionul si s-a prabusit la aproximativ un kilometru de pista, a mai precizat Vasilache. Din cauza acestui accident, mitingul aviatic programat pentru sambata a fost contramandat.

Pilotul efectua o acrobatie extrem de dificila, o coborare pe verticala in spirala, moment in care a intrat in vrie, iar cauza poate fi una de natura tehnica sau o comanda gresita a pilotului, potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.