Sloganul turismului romanesc,"Romania, the land of choice" a fost lansat duminica seara, in cadrul concertului lui Goran Bregovic. Sub el vor rula campaniile de promovare ale turismului romanesc, pana la lansarea brandului turistic de tara, potrivit reprezentatilor Ministerului Turismului (MT).

Potrivit oficialilor Ministerului Turismului, brandul turistic de tara ar putea fi gata in toamna acestui an. In plus, conform datelor MT, crearea sloganului "Romania, the land of choice" nu a costat niciun ban, fiind realizat in cadrul ministerului.

Acesti au mai precizat ca, incepand cu luna mai, institutia va sustine o campanie masiva de promovare a turismului romanesc la nivel international. Pe data de 2 mai vor avea loc o serie de evenimente de promovare a turismului, iar de la jumatatea lunii mai se va lansa imnului turismului romanesc, scrie NewsIn.

Potrivit Cotidianul, Ministerul Turismului va prezenta la concertele organizate de 1 si 2 mai, la Mamaia si la Mangalia, imnul turistic al Romaniei, o melodie compusa de Marius Moga, din care a fost extrasa expresia "Romania, the land of choice", dar aceasta nu reprezinta sloganul turistic al tarii. "A aparut o confuzie, cauzata de faptul ca, dupa concertul Bregovic, noi am proiectat pe ecrane acest text, atunci cand am anuntat evenimentele de 1 si 2 mai. Nu este vorba despre un slogan, este o fraza din imnul turistic", a explicat pentru Cotidianul, de purtatorul de cuvant al ministerului, Stefan Lungu.

MT a reluat procedurii privind atribuirea contractului de achizitie publica a brandului de turism al Romaniei dupa ce aceasta a fost validata de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. In urma cu aproape doua saptamani, institutia a anuntat ca a decis anularea acesteia pentru a maximiza sansele ca viitorul brand turistic national sa indeplineasca toti parametrii tehnici.

"Decizia a fost luata ca urmare a sesizarii International Advertising Association, unul dintre consultantii care au contribuit la redactarea caietului de sarcini. IAA a constatat, in urma cererilor de clarificare venite din partea agentiilor interesate de licitatie, ca anumite prevederi din documentatia de atribuire ar fi putut conduce la <imposibilitatea incheierii contractului>. Una dintre prevederi este cea referitoare la termenul de finalizare a proiectului, considerat prea scurt de agentiile care si-au manifestat intentia de a participa la licitatie, avand in vedere metodologia necesara studiului", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Turismului din data de 10 aprilie.

Ministerul Turismului a initiat la sfarsitul lunii martie procedura de achizitie publica a serviciilor de realizare a Brandului de Turism al Romaniei, contractul urmand a fi adjudecat printr-o licitatie internationala.

Suma maxima alocata prezentului proiectul este de doua milioane de euro, bani alocati Romaniei in acest scop de catre Uniunea Europeana. In vederea realizarii Brandului de Turism al Romaniei, va fi contractat un pachet de servicii care consta in elaborarea de studii pentru stabilirea imaginii curente a tarii noastre pe pietele sursa de turism, determinarea avantajelor competitive ale Romaniei comparativ cu alte destinatii, identificarea celei mai bune pozitionari a Romaniei ca destinatie turistica, conceptualizare, creatie si design.

In ceea ce priveste procesul de selectie, acesta se va desfasura in doua etape. Prima etapa este eliminatorie si se refera la capacitatea financiar-economica si la cea tehnic-profesionala a consultantilor inscrisi in competitie. Este obligatoriu ca aplicantii sa fi avut o cifra de afaceri medie in ultimii trei ani de cel putin doua milioane de euro, dar si ca acestia sa fi gestionat un proiect de branding similar, a carui valoare este egala sau mai mare decat 30% din valoarea proiectului curent, sau doua proiecte de branding similare cu valoare insumata egala sau mai mare cu 50% din valoarea acestui proiect.

Daca aplicantii indeplinesc aceste conditii, urmeaza evaluarea tehnico-profesionala a echipei de realizare a proiectului, in conformitate cu metodologia descrisa in caietul de sarcini. Primii cinci participanti, in ordinea punctajului obtinut la evaluarea tehnico-profesionala, intra in etapa a doua de selectie, castigatoare urmand a fi desemnata oferta cu pretul cel mai mic.

Serviciile cerute prin procedura de achizitii publice vor fi realizate etapizat, pana in luna septembrie a acestui an. Dupa finalizarea brandului, ministrul de resort va implementa strategia de comunicare a Brandului de Turism al Romaniei, avand la dispozitie, din aceleasi fonduri europene, alte 73 milioane de euro. Pentru implementare va fi organizata o noua licitatie.

Dezvoltarea unui Brand de Turism National are drept scop diferentierea si evidentierea turismului romanesc intre competitorii din zona, in vederea cresterii atractivitatii tarii noastre ca destinatie turistica in randul potentialilor turisti straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.