Social 24 Martie 2009 11:16
Temperaura va oscila puternic in aprilie si mai, cu valori de pana la 30 de grade Celsius ziua si pana la -5 grade Celsius noaptea, in timp ce in iunie-august sunt asteptate calduri peste limitele normale, a anuntat luni Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
Potrivit NewsIn, in aprilie, maximele pot depasi 25 grade Celsius in intervalele calde ale lunii, in timp ce in noptile cele mai reci, minimele pot scadea sub -5 grade Celsius in zonele depresionare din nordul si centrul tarii. Precipitatii sporite vor fi inregistrate in vestul, centrul si sudul tarii.

In mai, maximele pot depasi 30 grade Celsius, iar valorile minime se pot apropia de limita de inghet in depresiuni.

In iunie, iulie si august, temperaturile vor depasi mediile multianuale lunare in aproape toata tara, in timp ce ploile vor fi in limite normale, cu exceptia sudului si estului tarii, unde se asteapta deficit de precipitatii.

Seceta va fi resimtita cel mai puternic in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si estul Moldovei, mai arata datele ANM prezentate cu ocazia Zilei Internationale a Meteorologiei, cand se sarbatoresc 136 de ani de activitate meteorologica pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.