Premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat hotararea de finalizare a procesului de retrocedare a lacasurilor de cult de la Oradea, Gherla si a bisericii "Sfantul Vasile" din Bucuresti confiscate in perioada comunista, afirmand totodata disponibilitatea Guvernului de a sprijini financiar lucrarile de reparatii si restaurare a Catedralei ortodoxe din Oradea si a Bisericii ortodoxe din Gherla. "Rezolvarea deplina a problemei proprietatii si inlaturarea consecintelor istorice ale confiscarii imobilelor de catre regimul comunist, inclusiv in ceea ce priveste imobilele care au apartinut cultelor religioase, este un obiectiv asumat de Guvern", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a exprimat vointa BOR de a transmite Bisericii Greco-Catolice cele doua catedrale imediat ce vor fi finalizate lucrarile de reparatii si restaurare, anuntand deschiderea Bisericii Ortodoxe Romane pentru continuarea dialogului ecumenic cu celelalte confesiuni religioase. Episcopia Greco-Catolica de Maramures asteapta ca Guvernul sa solutioneze si revendicarile greco-catolicilor pentru bisericile din Satu Mare si Baia Mare.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.