Social 1 Martie 2009 11:31
Sapte persoane dintr-un clan interlop din Targu-Jiu, care se ocupau cu prostitutia, au fost arestate preventiv, joi seara, pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Gorj.

Din clanul de proxeneti Calina fac parte mai multe persoane, dintre care zece sunt inculpate intr-un proces pentru proxenetism, prostitutie, trafic de persoane si asociere intr-o grupare infractionala. Doar pentu sapte a fost luata masura de arestare preventiva, pentru ca cei patru barbati si cele trei femei nu au respectat conditiile impuse de completul de judecatori. Potrivit lui Vasile Popescu, seful DIICOT Gorj, infractorii au incercat sa paraseasca tara si au incercat sa santajeze martori, potrivit NewsIn.

„Nu au respectat conditiile impuse de instanta de judecata. Au parasit localitatea de domiciliu fara sa anunte, au incercat sa influenteze martorii si sa-i santajeze prin diverse metode. Membrii clanului i-au inregistrat video si fotografiat pe unii martori si au incercat sa prezinte aceste materiale drept probe in timpul procesului”, a spus Popescu.

La inceputul acestui an, Stelian Calina, de 43 de ani, unul dintre inculpati, a fost prins la Vama Nadlac in timp ce incerca sa paraseasca tara, desi avea interdictie de a parasi localitatea de domiciliu. Instanta de judecata va analiza la fiecare 60 de zile mentinerea arestarii preventive a inculpatilor.

Potrivit procurorilor DIICOT Gorj, 28 de tinere, dintre care zece minore, au fost transportate in Spania, intre anii 2005 si 2008, pentru practicarea prostitutiei. Reteaua era formata din membrii familiei Calina: surorile Elena Nicoleta si Claudia, sotul celei din urma, Ionel Doru, fratele celor doua surori, Adrian-Stelian Calina, si concubina acestuia, Cerasela Gheorghe, precum si alte rude ale acestora.

Opt persoane au fost retinute de anchetatori in acest caz, in urma cu an, dar instanta de judecata a Curtii de Apel Craiova i-a pus in libertate. Tinerele erau racolate dintr-un club din Targu-Jiu, al carui administrator era Claudiu Calina, unul dintre membrii clanului. Fetele nu erau numai din Gorj, iar actele lor de identitate au fost falsificate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.