Eugen Preda si-a dat demisia din MAI, motivand ca si-a dat seama ca a incalcat niste reguli de conduita, ca a creat probleme imaginii clubului prin actiunile lui personale, a afirmat, luni, Constantin Luca, directorul clubului Dinamo Brasov.

"Eugen Preda si-a dat demisia in aceasta perioada in care s-au comis aceste fapte, pe motiv ca si-a dat seama ca a incalcat niste reguli de conduita, ca a creat probleme imaginii clubului si nu a vrut sa amestece clubul in actiunile lui personale si, probabil, de grup", a spus directorul clubului Dinamo Brasov, Constantin Luca, luni, intr-o conferinta de presa, relateaza NewsIn.

Luca a afirmat ca stie foarte putine lucruri despre activitatea extrasportiva a subofiterului Preda. "Imi pare rau, clubul stie destul de putin despre acest lucru, doar din informatiile media, pentru ca noi nu am primit de la nicio structura niciun fel de date referitoare la o activitate extrasportiva a lui Preda Eugen", a sustinut Luca.

Directorul clubului Dinamo Brasov a mai spus ca, anul trecut, clubul a avut informatii ca Preda ar fi participat la un scandal, insa ulterior s-a dovedit ca acesta ar fi fost nevinovat. "Noi am mai avut informatii anul trecut, a fost acuzat ca a participat la nu stiu ce scandal, dupa care s-a dovedit ca el in perioada respectiva era in concediu de odihna, plecat din tara. Am inteles ca in contextul respectiv el, totusi, nu a fost acuzat de nimic. Dovada ca procurorii i-au dat avizul sa plece in Polonia sa plece la campionatul european de wushu", a spus Luca.

El a afirmat ca Eugen Preda nu ar avea cazier si ca a fost verificat atunci cand a fost angajat la club. "Nu are cazier. Nu este cunoscut in nicio evidenta. Noi am cerut, am facut prin Serviciul cadre de la Bucuresti, am facut demersuri sa aflam daca este in evidenta cuiva, daca este in atentia cuiva, daca are cazier. Normal ca, atunci cand a fost angajat, si asta s-a intamplat in urma cu sase ani, noi l-am verificat. Deci se fac verificari de cadre ca pentru orice salariat", a precizat Luca.

Eugen Preda, implicat in incidentul de sambata de la Mall Plaza Romania, era subofiter la centrul sportiv Dinamo Brasov, subordonat Ministerului Administratiei si Internelor, si a castigat premii sportive importante. Preda este campion national multiplu la lupte libere din partea centrului sportiv, este campion mondial la kempo si campion european la vushu.

Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Brasov, Preda este detasat la un club sportiv din Capitala si a participat la o demonstratie, anul trecut, in cadrul Olimpiadei de la Beijing. "Din pacate, in acelasi om sunt doua persoane. Un sportiv foarte bun si a alta persoana, care se implica in astfel de lucruri", a declarat, duminica Constantin Luca.

Eugen Preda a mai fost cercetat de politisti tot pentru acte de violenta. Dupa un conflict asemanator care a avut loc tot la Mall Plaza Romania, Tribunalul Bucuresti a decis ca patru tineri, care au atacat cu sabii si cutite trei persoane, in luna iulie a anului trecut, sa fie cercetati in stare de libertate pentru tentativa de omor. Acestia erau apropiati ai lui Eugen Preda. Astfel, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus cercetarea in stare de libertate pentru tentativa de omor si alte fapte de violente a celor patru: Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Badula, zis Mos Ene, si Lelu Florea zis Copilu'.

Trei persoane implicate in scandalul de sambata din Mall Plaza Romania nu au primit, duminica noapte, mandat de arestare de la Judecatoria Sectorului 6, care a decis sa discute propunerea de arestare preventiva a lui Eugen Preda, a patra persoana retinuta, abia luni la pranz.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 a declarat recurs.

Pe 24 februarie, la Judecatoria Sectorului 6 va fi discutata si cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Andrei Ionut Udrea, o alta persoana vizata in acest caz. Cele trei persoane care nu au primit mandat au fost aduse in fata judecatorilor duminica in jurul orei 17.00, dupa ce au fost audiate de procurori.
Eugen Preda a fost adus la instanta mai tarziu, dar a fost dus apoi in arestul Politiei, discutia pe marginea acuzatiilor procurorilor fiind amanata pentru luni la pranz. Eugen Preda este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovire si alte violente, precum si pentru port ilegal de arma alba. Celelalte trei persoane duse duminica la instanta sunt acuzate de ultraj si tulburarea linistii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.