Doi importanti provideri de internet din tara vecina au interzis accesul abonatilor sai la un site romanesc, informeaza, printr-un comunicat de presa, administratorii site-ului www.romanism.net

"Consideram ca ingradirea accesului catre site-ul nostru e o incalcare a dreptului la libera exprimare si a dreptului la informare.

Rugam pe aceasta cale ca autoritatile competente sa faca demersuri pentru remedierea situatiei.

Tinem sa mentionam in acest context ca apelurile repetate facute de noi catre providerii mentionati mai sus au ramas fara un raspuns concret, incercandu-se pasarea responsabilitatii catre alte firme."

In comunicatul de presa se face referire la alegerile parlamentare ce vor avea loc in Republica Moldova, la data de 5 aprilie 2009.

"Politica romanofoba dusa de puterea comunista s-a materializat in diferite feluri: schimbarea manualelor de istorie a romanilor cu o istorie "integrata” ce propaga teza stalinista a moldovenismului, inlocuirea denumirilor liceelor ce purtau in denumire sintagma de "roman”, reprezentanti ai mass-media redusi la tacere prin diferite mijloace sau controlul strict asupra Internetului.

Atacul asupra libertatii de exprimare pe Internet a fost folosit pentru prima data in primavara anului trecut, in cazul "forumistilor”, dupa cum a fost denumit de presa: celor care publicau comentarii pro-unioniste pe diferite site-uri le-au fost confiscate calculatoarele si au fost anchetati pentru "atac la integritatea statalitatii Republicii Moldova”, se mentioneaza in comunicat.

Pavel Munteanu, student la Universitatea Tehnica a Moldovei, Chisinau, sustine ca de la inceputul lui decembrie 2008 accesul pe site-ul www.romanism.net este blocat. "Mi se pare o mare absurditate, parca am fi in China comunista, sper din tot sufletul ca pe 5 aprilie la alegeri sa scapam de comunisti.", afirma tanarul.

"Pentru noi, este un mijloc de a ajunge la informatie veridica despre neam si de a lua legatura cu cei care au aceleasi convingeri, din Romania."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.