Mai este doar o saptamana pana cand Sfantul Valentin te va pune la (grea) incercare, cerandu-ti sa-ti demonstrezi dragostea nemarginita fata de persoana iubita. Iar daca inspiratia nu si-a spus cuvantul inca sau te afli sub presiunea crizei economice si a timpului, iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa-ti surprinzi jumatatea cu ocazia Zilei Indragostitilor.

E adevarat, bomboanele de ciocolata, biletelele personalizate si florile sunt gesturi dragute care arata ca iti pasa. Daca insa iti doresti sa-ti impresionezi cu adevarat jumatatea si sa te relaxezi alaturi de ea departe de stresul cotidian si de privirile cunoscutilor, aventurati-va intr-o escapada romantica. Fie ca plecati doar pentru un weekend sau intr-un concediu prelungit, in tara sau pe meleaguri straine, si chiar daca vremurile se dovedesc a fi mai grele decat ne asteptam, lumea este o comoara de destinatii superbe, iar Ziua Indragostitilor este ocazia perfecta pentru a le descoperi.

Ce ne propun agentiile de turism

Agentiile de turism se axeaza in aceasta perioada pe oferte de weekend atat in tara, capitale europene de renume dar si locatii exotice. Printre destinatiile de top, la mare cautare de Sfantul Valentin, se regasesc orase precum Paris, Venetia, Praga sau Roma. Perfect Tour recomanda o excursie de weekend la Praga, la un tarif ce porneste de la 159 de euro de persoana si care include un tratament de exceptie dar si surprize "dulci". Daca va doriti o vacanta mai exotica, puteti incerca Thailanda, Dubaiul sau chiar o croaziera. Cat despre ofertele in tara puse la dispozitie de Perfect Tour, am remarcat un pachet romantic la Poiana Brasov, la tariful de 139 euro de cuplu, in perioada 13-15 februarie, la hotel de 4 stele.

Mai mult, datorita cardului Perfect Gift, ce poate fi achizitionat la orice agentie Perfect Tour, veti putea surprinde persoana iubita intr-un mod original.

Tot pentru perioada ce include ziua de 14 februarie, recomandarile agentiei Best Reisen se indreapta catre indragostitii ceva mai pretentiosi, pe care ii ispiteste cu destinatii pline de exotism, precum Gran Canaria,Tunisia, Egipt sau Thailanda. Dintre acestea, cel mai avantajos este un sejur de 13 zile in Gran Canaria, care include cazare la hotel de 3 stele, in regim demipensiune, cu un pret incepand de la 759 euro de persoana.

Nu va grabiti sa va faceti calculele inca, pentru ca lista nu se opreste aici. Klever Travel ne indeamna sa ne indreptam pasii catre Paris, orasul vesnic romantic, popular in randul indragostitilor de-a lungul timpului. Klever Travel recomanda un Rendez-Vous de cinci zile in Paris (transport cu avionul), la un pret de 415 euro de persoana. Printre destinatiile specifice indragostitilor, pe lista Klever Travel figureaza si excursiile in Maroc, de preferat fiind vizitarea orasului plin de romantism Casablanca, dar si oferte ce presupun un buget mai mic, precum Albena (Bulgaria) sau litoralul romanesc, unde marea ne cheama la ea cu oferta avantajoasa - 100 de euro de persoana la hotelul Iaki.

Nu v-ati hotarat inca? Nu va faceti probleme, pentru ca ne sare in ajutor cu idei inedite si J'Info Tours: "Viena in Love", "Barcelona Romantica", "Lisabona in Love", "Praga pentru indragostiti", "Valentine's in Istanbul" sau "Verona - Orasul Indragostitilor" sunt doar cateva dintre ispitele acestei sarbatori.

Ce vor indragostitii

In ceea ce priveste preferintele publicului, am aflat ca cele mai cautate escapade romantice sunt cele scurte, de weekend, in marile capitale ale lumii cu traditie in privinta excursiilor romantice, urmate in preferinte de destinatiile exotice, care, potrivit reprezentantilor Best Reisen, au un raport calitate/pret exceptional.

Reprezentantii Klever Travel observa insa o cerere din ce in ce mai mare pentru mini-vacante de Sfantul Valentin, in special din partea cuplurilor tinere aflate in cautarea unei vacante romantice, dar si a turistilor tineri dornici de distractie.

"Cum anul acesta 14 februarie este sambata, mai multe cupluri isi permit sa plece macar pentru 2-3 zile undeva. Si cum tarifele in hotelurile de lux si in spa-urile de pe litoral, atat in Mamaia cat si in Albena, sunt asemanatoare si acceptabile (in jur de 100 euro de persoana/pachet) acestea au fost destinatiile cele mai cautate anul acesta. In plus, in 2009, Venetia a fost un punct de atractie de Valentine’s Day, datorita faptului ca in data de 13 februarie incepe Carnavalul", ne-a declarat Cristian C. Francu, CEO Klaver Travel.


Turismul pe timp de criza

Vrem sau nu, criza financiara isi face resimtita prezenta, mai nou, in orice decizie, fie ca este ea planuirea unei vacante de Sfantul Valentin. Astfel ca, pe langa lista ofertelor imbietoare, este bine de stiut si ce masuri au luat agentiile de turism din prisma crizei economice. In acest sens, J'info Tours a negociat la targul de turism de la Madrid reduceri de preturi cu 25-30% mai mici decat cele de anul trecut. "Suntem creativi si stim ca fiecare situatie are solutie. Clientii nostri vor putea merge in vacanta in conditii optime si la preturi si mai bune, iar vacantele de vara vor fi accesibile tuturor clientilor nostri", ne-a declarat Cristina Irimia, director de marketing J'Info Tours.

In asentiment cu grijile publicului legate de criza, Perfect Tour ne face o oferta speciala, chiar cu aceasta ocazie, si ne pune la dispozitie un week-end romantic la Predeal, la un pret de doar 255 lei/pachet/persoana/2 nopti+1 noapte gratis!. De asemenea, pretul croazierelor pe Mediterana porneste de la 209 eur/persoana/sejur de 8 zile. "Ne-am adaptat situatiei actuale prin propunerea de noi pachete turistice mai scurte catre destinatii mai accesibile, cu tarife preferentiale pentru clientii nostri fideli", ne-a informat Tatiana Bulubica, marketing manager Perfect Tour.

Si Best Reisen anunta masuri caracteristice lunilor ianuarie si februarie, pe care le iau in fiecare an, ca urmare a fluxului redus de turisti din aceasta perioada. Astfel, adopta reduceri semnificative si oferte speciale la pachetele turistice. "In ceea ce priveste o comparatie a acestei perioade cu cea din 2008, putem mentiona faptul ca cifrele nu sunt relevante, intrucat in anul 2008 aveam alte destinatii disponibile iar locurile in chartere erau altfel structurate. In plus, in anul 2009 pentru luna februarie avem disponibile locuri in Egipt si Tunisia", ne-a explicat Teodora Madar, marketing manager Best Reisen.

Plecand de la faptul ca in decembrie 2008 cererea de programe de Revelion a fost vizibil mai mica decat cea din decembrie 2007, Klever Travel constientizeaza faptul ca si turismul va fi afectat de criza financiara globala, insa se asteapta la un ritm de crestere mai scazut si nu la o scadere dramatica a cererii. "Criza va afecta inevitabil si turismul insa inca indraznim sa ne asteptam la un ritm de crestere mai scazut si nu la o scadere dramatica a cererii. Anul acesta, clientii sunt ceva mai prudenti decat anul trecut. Insa pentru a-i scoate din amorteala si a le trezi interesul, am pregatit oferte de tip EARLY BOOKING cu reduceri de pana la 20% pentru inscrierile imediate si pentru vacantele achitate pana in martie. E adevarat ca multi vor cauta mai intai sa isi acopere ratele la credit si nevoile primare insa, pana la urma, fiecare dintre noi avem nevoie si de relaxare, Altfel am exploda!", este de parere Cristian Francu, Managing Partner Klever Travel.


Si operatorii aerieni ne imbie cu oferte speciale de Valentine's Day

In cazul in care nu esti adeptul vacantelor organizate si vrei sa pleci la drum pe cont propriu, in aceasta perioada, companiile aeriene pun la dispozitie oferte avantajoase pentru indragostitii pasionati de calatorie. In acest sens, Tarom a introdus de la 1 februarie o oferta promotionala pentru Valentine's Day si Dragobete. Pachetul promotional consta in vanzarea a doua bilete la pret de unul, pentru destinatiile din Europa.

Si operatorii low cost vin in aceasta perioada cu oferte greu de refuzat. Wizz Air a dat startul reducerilor de primavara cu bilete incepand de la 39 de lei (pe anumite rute). Conditiile sunt simple: rezervati intre 5 si 9 februarie si calatoriti intre 5 februarie si 31 mai!

Blue Air ne-a pregatit pachete speciale la LISABONA (277 euro/ 3 nopti/ pachet / 1 pers / loc in camera dubla si bilet avion), VERONA (296 euro/ 2 nopti/ persoana in camera dubla sau 376 euro/ 4 nopti/ persoana in camera dubla), ROMA (de la 306 euro/pachet/pers/loc in dubla/bilet avion cu taxe incluse) si, bineinteles, PARIS (de la 440 euro/4 zile/3 nopti/pachet/1 pers/loc in camera dubla cu mic dejun si bilet avion cu taxe incluse sau de la 528 euro/ 5 zile/4 nopti/pachet/1 pers/loc in camera dubla cu mic dejun si bilet avion cu taxe incluse).

Sky Europe
este deja la a doua oferta speciala de Valentine’s Day. Dupa ce in urma cu doua saptamani a pus la bataie doua bilete la pretul unuia singur, saptamana aceasta (pana duminica mai exact) puteti cumpara doua bilete (dus-intors) cu doar 100 de euro, pentru o calatorie in perioada februarie-mai.


Nu ai suficiente fonduri? Intra in cursa pentru premii!

Daca in ciuda atator oferte tentante si oricat de mult ti-ai dori sa calatoresti cu ocazia acestei zile speciale pur si simplu nu se poate, mai avem o idee: concursurile online. Mai toate companiile, agentiile si site-urile, indiferent de domeniul de activitate, profita de aceasta ocazie si ies la rampa cu fel si fel de concursuri, cu premii si cadouri pentru toate gusturile.

Pe langa excursii si vacante, organizatorii de concursuri pun la bataie bijuterii, cine romantice, produse comestice, carti, filme, si multe alte cadouri "pentru el si ea". Ce trebuie sa faci pentru a intra in posesia premilor? Depinde de fiecare concurs in parte, dar si de castigul pus in joc. Daca in unele cazuri este de ajuns doar sa te inregistrezi pe site si bineinteles sa te inscrii la concurs, in altele poti castiga postand pe site o poza cu tine alaturi de persoana iubita si strangand cat mai multe voturi. Ar mai trebui sa te abonezi la newsletter, sa completezi formulare, sa faci declaratii originale de dragoste, sa-ti prezinti povestea de dragostea sau chiar de despartire, etc.

De ce toate aceste promotii de concursuri si de unde toate aceste premii? "Teoria si traiectoria scopului final sunt simple: publicitate-trafic-bani. Majoritatea siteurilor care practica astfel de concursuri fac bani exclusiv din publicitate. Prin faptul ca iti faci cont pe site se mareste baza de date a portalului iar cei inregistrati vor deveni (pe baza newsletterelor primite) vizitatori fideli care ajuta la o crestere sustinuta a traficului", sustine Matei Pavel, proprietarul site-ului Konkurs.ro. "Pe scurt, in urma unui trafic mai mare rezulta un public mai larg pentru publicitatea de pe site si, deci, mai multi bani. Cat despre premii, de cele mai multe ori, sunt oferite gratuit de catre sponsori, tot pentru publicitate", ne-a mai explicat tanarul antreprenor.

Traditionala cina romantica

Nu te numeri printre norocosii castigatori si nu dispui de timp liber pentru a pune o surpriza la cale? Mai avem o ultima solutie, de ultima ora: "eterna" cina romantica, ce poate fi organizata exact in seara cu pricina. Inca face minuni, nu s-a demodat de-a lungul timpului, si, aviz barbatilor, inca mai atinge coarda sensibila a femeilor. Astfel ca, fie ca alegi sa organizezi o astfel de cina acasa, pregatind felul de mancare preferat al partenerei/partenerului, sau faci rezervare la restaurantul unde iubitul/iubita ti-a spus de zeci de ori ca ar vrea sa mearga, in final, important este faptul ca sunteti doi.

Iar daca nu credeti nici in Sfantul Valentin nici in Dragobete, iar exteriorizarea sentimentelor nu este tocmai punctul forte, folositi-va de aceasta sarbatoare ca pretext pentru a spune ce simtiti, este ocazia perfecta, stiut fiind faptul ca, de multe ori, cuvintele pot inseamna mai mult decat orice cadou costisitor.

Pana la urma, orice varianta veti alege, va fi facuta in numele dragostei...deci este exclus sa dati gres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.