Angajatii din companiile private beneficiaza de mai putine zile de concediu decat angajatii din institutiile de stat, potrivit unui studiu efectuat, in perioada 1-15 septembrie, de catre Mednet Marketing Research Center si revista Primm- Asigurari & Pensii

Sondajele efectuate in cadrul studiului arata ca angajatii companiilor private beneficiaza de mai putin de 21 de zile de concediu pe an, in timp ce persoanele care lucreaza in institutii de stat au vacante de pana la 30 de zile pe an.

De asemenea, potrivit studiului, aproape 70% dintre bucuresteni si peste 72% dintre angajatii din marile orase ale tarii au fost in concediu, in 2008.

Pe de alta parte, aproape 15% dintre bucuresteni nu vor merge in concediu anul acesta. Acestia sunt, in general, angajati ai unor companii private, cu studii medii, venituri mai mici de 1.500 de lei pe luna si varsta de peste 45 de ani, potrivit aceluiasi studiului. In restul tarii, 12,4% dintre angajati au declarat ca nu vor merge in concediu anul acesta, ei fiind preponderent angajati ai unor institutii de stat, cu studii medii, venituri sub 1.000 de lei si varsta de peste 55 de ani.

Studiul despre concediile romanilor a fost efectuat pe un esantion de 374 de angajati din Bucuresti si 388 din marile orase, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.