Un tezaur format din aproape 600 de monede de argint a fost recuperat de politisti de la patru persoane care si-l insusisera dupa ce l-au descoperit intamplator in timpul unor sapaturi la fundatia unei case, transmite NewsIn.

Ofiteri ai Serviciului de Investigatii Criminale Arges, impreuna cu ofiteri din cadrul IGPR, au identificat patru persoane din comuna Bascov care, in cursul lunii iunie, au descoperit, cu ocazia unor sapaturi efectuate pentru fundatia unei case, un tezaur monetar compus din aproximativ 600 de piese.

In timpul anchetei, cei patru si-au recunoscut faptele si apoi au ajutat la recuperarea a 583 de monede de argint, care au fost duse la muzeul National de Istorie a Romaniei. Cele patru persoane sunt cercetate in stare de libertate pentru neanuntarea unei descoperiri arheologice si nerespectarea legislatiei privind bunuri cu valoare de patrimoniu.

Expertii au spus ca este vorba despre un tezaur medieval exceptional datorita raritatii pieselor, reprezentand emisiuni monetare ale unor voievozi din Tara Romaneasca, valoarea de piata fiind de 23.320 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.