Basescu s-a aratat foarte multumit de raportul CE, insa nu a ezitat sa atace din nou presa si politicienii, care baga bete in roate justitiei.

Traian Basescu a laudat institutiile care au primit un raport pozitiv din partea Comisiei Europene: DNA, DGA, Directia Anticoruptie din MAI, Directia Antifrauda din IGPR si ANI si a sugerat presei sa prezinte “in mod corect” acest lucru.

Institutiile cu raport pozitiv nu mai sunt cele din 2004. Institutiile functioneaza autonom. Toata incercarea dumneavostra de discreditare a acestora nu face decat sa va penibilizeze, pe voi si pe politicienii care comanda acest lucru. Institutiile au devenit autonome si au un singur stapan : Legea”, a spus Basescu.

Potrivit presedintelui, DNA si ANI nu intreaba pe nimeni cand sa deschida un dosar si cand sa il inchida, cu toate ca aceste institutii au fost suspectate in nenumarate randuri de fabricarea de dosare la comanda.

  • Nemultumirile lui Basescu

Traian Basescu s-a aratat si el foarte nemultumit de institutiile care au primit un raport negativ din partea CE: ICCJ, CSM si Parlamentul Romaniei – Exceptie facand cel din urma.

Sunt institutii care nu stiu cum sa intarzie si sa nu functioneze: cum ar fi CSM si ICCJ. Este obligatoriu ca si judecatorii de la ICCJ sa inteleaga ca nu presedintele cere, nu guvernul cere ci este o conditie obligatorie pentru evaluarea din 2012”, a declarat Basescu, care a sustinut ca este nejustificat ca unele dosare sa primeasca nenumarate termene si amanari, care vor scadea si mai mult credibilitatea Romaniei.

  • Concluzii

Raportul este un raport corect, un raport care releva progrese facute in directia unui sitem de justitie eficient, pe de alta parte insa raportul pune degetul si pe problemele care se perpetueaza in justitie si care afecteaza credibilitatea sa, dar si a Romaniei. Raportul este o consolidare a raportului pozitiv din februarie, a declarat Basescu.

Presedintele nu s-a abtinut si a reluat lauda pentru Guvern si pentru asumarea raspunderii pe cele patru coduri si pe legea micii reforme, constatand ca CE a realizat ca guvernul roman a creat un cadru de functionare a justitiei.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Justitia, la ora judecatii: Concluziile raportuui CE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.