Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, la sosirea de la Washington, ca a fost invitat de catre mai multi oficiali sa revina in capitala federala americana in luna mai.

Vanghelie a declarat, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, ca vizita la Washington a decurs mai bine decat se astepta, desi s-a suprapus cu prezenta presedintelui Chinei in capitala SUA.

"Am avut un mic dezavantaj, am picat exact cu presedintele Chinei, insa ceea ce a fost important a fost ca totusi am fost primit la Casa Alba... Am picat intr-un moment complicat a fost o situatie complicata la Casa Alba si totusi si-au facut timp si m-au primit", a afirmat Marian Vanghelie, citat de MEDIAFAX.

Vanghelie a caracterizat intalnirile avute la Washington drept "foarte excelente", el ezitand sa dea insa detalii despre eventuale intelegeri sau contacte puse la punct in intalnirile pe care le-a avut.

Primarului sectorului 5 a spus ca a fost primit la Casa Alba de consilierul pe probleme de urbanism al presedintelui Barack Obama, s-a intalnit cu lideri sindicali, congresmani si senatori.

"Lucrurile au fost foarte bune, incercam sa preluam o parte din expertiza din America", a spus el.


Intrebat de jurnalisti daca si-a cumparat din Washington suveniruri, Vanghelie a negat tinand insa sa precizeze ca a primit sigiliul orasului Washington de la primarul metropolei si un dop de cristal de la o companie americana.

El a adaugat ca a oferit oficialilor cu care s-a intalnit "lucruri protocolare", precum stilouri cu steagul si cu harta Romaniei, albume cu Bucurestiul si cu Romania.

Intrebat cum i s-a parut "visul american", Vanghelie a povestit ca la finalul intalnirii cu consilierul presedintelui SUA i-a spus acestuia ca doreste sa-si faca prieteni in America si i s-a raspuns ca are deja un prieten la Casa Alba.

Vanghelie a fost intrebat de ziaristi cum i s-au parut americancele, el raspunzand: "I love you", dupa care s-a intors si s-a indepartat de ziaristi.

Citeste si:
Marian Vanghelie, în libertate sub control judiciar. Poate lua...
Marian Vanghelie, în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.