O declaratie stupefianta a lui Mircea Geoana ridica, din nou, mari semne de intrebare asupra misterioasei sale averi, extrem de consistenta, dupa unele zvonuri, extrem de redusa, dupa actele oficiale.
Concret, liderul PSD afirma, de bunavoie si nesilit de nimeni, in ultimul numar al revistei ”Academia Catavencu”, faptul ca isi ia la el zilnic, drept bani de buzunar, nici mai mult, nici mai putin decit 100 de milioane de lei vechi, transmite Inpolitics.

Marturisirea este cu atat mai socanta cu cat in declaratia sa de avere, "salvatorul" pensionarilor si al bugetarilor din Romania sustine ca a castigat anul trecut doar 73.000 de lei. (puteti vedea aici declaratia sa de avere)

Potrivit acestor date, veniturile stranse cu chiu, cu vai intr-un an de zile de liderul PSD ii zboara din buzunar in aproximativ o saptamana. Cu toate astea, colosala suma cheltuita de Mircea Geoana pe saptamana se poate justifica din punct de vedere legal datorita conturilor sale, care se ridica la 179.000 euro. Insa, curios este faptul ca, desi acesta se lauda cu 10.000 de lei pe zi in buzunar, suma din conturi nu se schimba, ceea ce da de inteles ca social-democratul nu se atinge de acei bani. De unde are Geoana deci atatia bani gheata la el zilnic?

Ar mai exista o varianta pentru justificarea sumei, aceea ca banii de buzunar ai pesedistului sa vina din donatiile de campanie (1.090.518 de lei pana la ora actuala), dar si aceasta este doar o speculatie neconfirmata de prezidentiabilul Mircea Geoana. (puteti vedea aici cati bani au strans prezidentiabilii in doua saptamani de campanie)

De asemnea, Inpolitics informeaza ca potrivit unor surse din apropierea sa, Geoana isi trimite aghiotantii sa achite cu banii jos (5000 de euro, in medie) elicopterele pe care le foloseste la deplasarile in campanie, prin tara, insa nu poate justifica asemenea ”precautii” financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.