PNTCD, partidul care odinioara reprezenta una dintre cele mai mari forte politice din Romania, nu mai este astazi nici jumatate din ce era. Mai exact, taranistii sunt acum impartiti in doua tabere, cu doi lideri si, mai mult, doua aliante "prezidentiale", una cu PNL si alta cu PDL.
Dupa ce in urma cu doua saptamani aripa Sarbu din PNTCD incheia un protocol cu PNL in vederea sustinerii lui Crin Antonescu la prezidentiale, acum, aripa Milut a decis alierea cu PDL pentru sustinerea lui Traian Basescu. [Prezidentialele nasc aliante: PNL + PNCTD = Antonescu presedinte]

Protocolul a fost validat in sedinta Biroului Permanent National al PDL de luni, sedinta la care a participat si liderul PNTCD, Marian Milut. "Protocolul a fost semnat in baza apartenentei comune la Partidul Popular European si partile isi propun sustinerea comuna a efortului de modernizare si reformare a statului roman si, ca obiectiv politic imediat, PNTCD si PDL sustin candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat ca presedinte al Romaniei. Este un prim pas care va deschide calea unei colaborari viitoare in ceea ce vizeaza alegerile locale, parlamentare si europarlamentare din anii care vor urma", a declarat Emil Boc. El a mai spus ca discutiile nu au luat in considerare acordarea de posturi in administratie pentru PNTCD, in cazul in care va exista o guvernare comuna.

La rindul sau, liderul taranistilor a afirmat ca este indeplinita astfel o cerinta a PPE de creare a celei mai importante forte politice din Romania. "Este un moment de refacere, de regasire a structurilor politice de dreapta. Trebuie sa intelegem ca si lumea politica romaneasca trebuie sa dea un semnal coerent, iar fortele de centru-dreapta sa se regrupeze", a spus Milut, precizand ca taranistii vor pune logistica din dotare la dispozitia campaniei pentru Traian Basescu. Presedintele PNTCD a afirmat ca relatia de colaborare dintre taranisti si liberali este acum incheiata. "Eu cred ca am stat destul de mult la usa PNL. Trebuie sa incetam cu astfel de lucruri care nu se finalizeaza", a mai spus Milut, citeaza NewsIn.

Liderul PNTCD facea referire la negocierile din toamna lui 2008 cand taranistii au incercat timp de cateva saptamani sa-i convinga pe liberali in vederea semnarii unei aliante la alegerile parlamentare, insa fara succes.

Aliante peste aliante

Sirul aliantelor prezidentiale continua, in special in ograda PDL, vicepresedintele partidului, Gheorghe Flutur a declarat ca democrat-liberalii vor incheia protocoale de sustinere a lui Traian Basescu si cu alte partide, precum Partidul Ecologistilor si Uniunea Ecologistior din Romania. Democrat-liberalii au incheiat un acord si cu Partidul Popular din Spania si urmeaza sa parafeze un altul cu Forza Italia, partidul condus de Silvio Berlusconi. "Avem foarte multi romani cu drept de vot in Spania. Protocolul va face mai eficienta transmiterea mesajelor noastre catre romanii de acolo", a declarat Flutur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.