Presedintele a declarat intr-o emisiune la postul public de televiziune ca nu a avut niciodata vreo discutie cu Claudiu Saftoiu despre conversatiile telefonice ale politicienilor, precizand ca a vazut transcripturi de interceptari cand a primit dosarele ministrilor pentru care s-a solicitat inceperea urmaririi penale.

"Referitor la declaratia domnului Saftoiu, eu fac o singura observatie: nu am avut niciodata o astfel de discutie cu domnul Saftoiu, nu stiu de unde a inventat in faza initiata discutia, pentru ca a retractat-o, si va garantez ca in Romania, cel putin ceea ce eu stiu, nu se fac ascultari ilegale", a spus Basescu la TVR, citat de NewsIn.

"Eu am vazut transcripturi de ascultari atunci cand mi-au venit dosarele ministrilor care au trecut pe la aviz la mine si atunci am vorbit despre ele. Am vorbit despre ascultarile in cazul celebru cu spionii, Seres, Nagy, unde erau transcripturile care probau afirmatiile procurorilor si am vorbit public despre acest lucru. La Presedintie nu se primesc transcripturi, ele se duc direct celor care le-au solicitat, Parchete, Politie", a explicat seful statului.

Fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu a declarat, in 20 ianuarie, la Realitatea Tv, ca ar fi aflat de la presedintele Basescu ca stia ce "vorbeau cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana", in timp ce Administratia Prezidentiala respinge afirmatiile si ii cere sa le probeze.

Prezent in studioul emisiunii "Deschide Lumea" de la Realitatea TV, fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu a spus ca a aflat "acum un an, doi ani ", de la presedintele Traian Basescu, ca acesta stia despre discutii intre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu. "Eu am aflat despre interventii politice care se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale. Ori aceste lucruri, acum un an, doi ani am aflat de la presedintele Romaniei ca stia ce vorbeau cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana", a declarat Saftoiu.

Dupa ce plecat din studio, Saftoiu a revenit, telefonic, precizand ca "este vorba de declaratiile pe care Basescu le dadea in presa, nu ca-mi spunea mie. Am aflat din surse publice ca presedintele stia ca anumiti politicieni vorbeau la telefon despre politica, asta nu inseamna ca mi-a spus personal."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.