Mii de oameni din Algeria si Yemen au iesit in strada pentru a cere "schimbarea regimului", dupa modelul Egiptului si Tunisiei.

Sambata in Piata 1 Mai din Alger, a avut loc un mars la apelul opozitiei pentru "o schimbare a sistemului", dar care a fost interzis
Potrivit gandul.info, aproximativ 2.000 de manifestanti blocati de un important dispozitiv al fortelor de ordine au fortat cordonul de securitate si au inceput sa mearga spre Piata Martirilor.

La randul lor, aproximativ 20 de tineri contramanifestanti il sustineau pe presedintele Abdelaziz Bouteflika, strigand ca "Bouteflika nu este Mubarak", aluzie la demisia de vineri a presedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Politia din Alger a arestat sambata in jur de 100 de protestatari, dupa ce au izbucnit ciocniri intre fortele de securitate si manifestanti antiguvernamentali care cereau "schimbarea regimului", dupa modelul Egiptului si Tunisiei, a anuntat Liga Algeriana pentru Drepturile Omului, potrivit realitatea.net.

  • Incidente similare au avut loc si in Yemen. Protestatarii care cereau demisia presedintelui Ali Abdullah Saleh au fost implicati in confruntari violente cu sustinatorii inarmati, relateaza antena3.ro.
In aceasta dimineata, sute de protestatari antiguvernamentali se indreaptau in mars catre palatul prezidential din Sanaa, capitala Yemenului, cerand schimbarea regiumului, informeaza CNN.

La fel ca presedintele Egiptului, seful statului Yemen a anuntat la inceputul lunii februarie ca nu va mai candida la functia suprema si nici nu va preda puterea fiului sau .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.