Mii de profesori si elevi au fost blocati in strainatate din cauza norului de cenusa, astfel incat majoritatea scolilor au fost inchise, dar pentru unii copii blocarea traficului aerian nu a dus la o vacanta prelungita, pentru ca temele le-au fost trimise pe internet.
Multi profesori si elevi au zburat in strainatate in vacanta de Paste si nu s-au mai putut intoarce in tara.

Colegiul Wellington are 109 elevi blocati in strainatate, carora le-a pregatit un program online de sapte ore pe zi, cu lectii, chestionare si chiar teste. Elevilor li s-a cerut sa mearga intr-un internet cafe daca nu au acces la internet unde stau, relateaza NewsIn, citand The Times.

"Examenele de limba si Bacalaureatul international se apropie si nu lasam nimic la voia intamplarii. Acest (program online - n.red.) este precursorul modului in care se va desfasura educatia in secolul al XXI-lea. In urma cu cinci ani, scolile nu ar fi putut sa faca fata", a explicat directorul colegiului Wellington, din Berkshire.

In numeroase scoli lipsesc cel putin cate 10 profesori, iar intr-una chiar 30. In aceste conditii, John Dunford, de la Asociatia directorilor de scoli si colegii, a recomandat ca profesorii cu programe lejere sa predea in locul colegilor lor.

Unele scoli, printre care Hanham Abbots Junior School, din Bristol, nu au putut incepe deloc trimestru, din cauza ca nu au suficienti profesori.

Unele agentii care ofera profesori suplinitori au anuntat ca cererea s-a dublat.

Eruptia vulcanului din Islanda s-a intensificat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.