Business 25 Mai 2009 18:10
Ministerul Finatelor Publice (MFP) a invitat, saptamana trecuta, CEC Bank si alte cinci banci sa le prezinte proiectul Prima Casa, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu.
"CEC Bank a fost invitata saptamana trecuta la o intalnire cu Ministerul Finantelor, impreuna cu alte cinci banci, daca nu ma insel, si ni s-a prezentat acest proiect al Guvernului. Noi vom spriji, bineinteles, implementarea proiectului cu finantare", a spus Mirela Iovu.

Ea a apreciat ca ajutorul primit din partea statului, prin garantarea acestor credite, ar urma sa reduca "binisor" dobanzile pe care trebuie sa le plateasca beneficiarii acestui proiect.

"Cred ca am vazut un schimb de emailuri intre colegii mei de la directia de retail si minister. Se facea un calcul pe 60.000 euro cu oferta actuala si schema aceasta propusa de guvern. Diferenta ar fi fost de la o rata de 1.100 lei la in jur de 800 lei, deci practic avem o reducere substantiala", a precizat vicepresedinte CEC Bank.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de guvern ca executivul a aprobat prin memorandum programul "Prima Casa", prin care va garanta 80% din valoarea unui imprumut pentru cumpararea unei locuinte de catre persoanele fizice.

Programul se adreseaza in special familiilor tinere, care nu au avut niciodata o casa in proprietate si nici nu au luat pana acum un credit ipotecar.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.