Asociatia Criticilor de Film si-a desemnat ieri castigatorii pentru anul 2006, intr-o atmosfera intima, fiind prezenti doar cativa critici, ziaristi si premiantii.
Diploma pentru cel mai bun film romanesc al anului 2006 a fost conferita lui Corneliu Porumboiu pentru “A fost sau n-a fost”. Intrebat la ce lucreaza acum, cineastul a fost foarte discret, marturisind ca, dupa ce a abandonat vreo trei scenarii, acum lucreaza la un altul din care nu a scris insa decat 20 de pagini si, in discursul de multumire la primirea premiului, a spus ca spera sa ii revina muza. Societatea Independenta Film a fost premiata pentru distribuirea filmului mai sus amintit. “Premiul Ioan Cantacuzino” i-a revenit Vioricai Bucur pentru publicistica cinematografica. Cunoscuta critica de film s-a aratat mirata de premiu, spunand ca venise cu gandul ca a fost chemata “sa faca figuratie” la acest eveniment. Juriul i-a inmanat “Premiul George Littera” lui Mihai Fulger pentru volumul de critica “Noul val al cinematografului romanesc”. Pentru aceste ultime doua distinctii au fost acordate si premii in bani a cate 500 RON fiecare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.