Concursurile interactive difuzate ani la rand la TV, sub protectia Consiliului National al Audiovizualului vor fi interzise, potrivit unui proiect de Ordoonanta de Urgenta al Ministerului de Finante. Daca vor continua sa existe, organizatorii vor primi inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda, informeaza paginademedia.ro.
Este vorba despre acel tip de emisiuni care incurajeaza telespectatorii sa sune la un numar cu suprataxa pentru a castiga anumite sume de bani, daca stiu raspunsul la intrebari foarte simple. Se da senzatia ca nimeni nu vrea sa sune, chiar si prin accese de isterie ale prezentatoarelor.

Telespectatorii care suna, nu intra insa in direct, ci sunt intampinati de un mesaj robotizat: „Felicitari! Aproape ca ati ajuns in studio. Este promitator. Repede, sunati din nou, pentru ca va astept cu premii mari. La revedere!“, iar daca stii raspunsul, te incapatanezi sa mai suni, taxele pentru apel fiind de altfel "usturatoare".

Paginademedia.ro a atras de mai multe ori atentia asupra acestor “pacaleli TV”, si au facut-o chiar si Carcotasii intr-un stil mai amuzant, denumindu-le pe crainicele de la aceste emisiuni, “Maimute urlatoare”.

Principalul motiv al interzicerii acestor emisiuni este faptul ca sunt jocuri de noroc disimulate. Apoi, firmele sunt greu de controlat, fiind inregistrate in afara Romaniei, a explicat Ministerului Finantelor .

Paginademedia.ro citeaza din proiectul de ordonanta: “Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda (…) organizarea de jocuri-concurs cu castiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicatie, televiziune sau radio prin care se conditioneaza obtinerea unor avantaje materiale ca rezultat al raspunsurilor formulate la intrebari de cultura generala, inteligenta sau perspicacitate si care presupun o taxa de participare”.

Proiectul are sanse sa intre in atentia Guvernului si, daca va fi aprobat, in cel mult trei luni concursurile interactive vor disparea de pe TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.