,Guvernele din intreaga lume au dezbatut prevenirea intrarii Greciei in default (incapacitate de plata), deoarece un astfel de incident ar creste riscurile de pe pietele financiare si din sistemul bancar a declarat ministrul rus al Finantelor, Alexei Kudrin.

Discutiile privind o posibila intrare a Greciei in default s-au intensificat la sfarsitul saptamanii trecute, iar liderii financiari ai lumii au exercitat tot mai multa presiune asupra oficialilor europeni, pentru a-i determina sa actioneze mai decisiv pentru a preveni raspandirea crizei datoriilor de stat, scrie Wall-Street.ro.

"Este evident ca, in cadrul masurilor adoptate, Grecia nu poate face fata serviciului datoriei de stat, iar acum intrebarea este cum sa prevenim default-ul tarii. Majoritatea inclina catre nevoia de noi masuri de sprijin al Greciei, Irlandei, Portugaliei, Italiei si Spaniei", a aratat Kudrin, cel mai longeviv ministru al Finantelor din tarile G8, prezent la sfarsitul saptamanii trecute la reuniunea FMI de la Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.