Compania low-cost Wizz Air ofera posibilitati de recrutare pasagerilor afectati de suspendarea operatiunilor Sky Europe. Astfel, pasagerii care au efectuat rezervari SkyEurope pentru calatorii in perioada 1 septembrie 2009 - 26 martie 2010 pot beneficia de un tarif special de 30 de euro (cu toate taxele incluse, valabil pentru o singura calatorie).
Potrivit Wall-Street, pentru a beneficia de oferta, pasagerii pot accesa wizzair.com sau apela call center-ul Wizz Air. Locurile sunt limitate, iar rezervarea unui bilet Wizz Air in baza unuia SkyEurope trebuie efectuata pana la 15 septembrie. De asemenea, alti doi operatori aerieni, compania ceha de stat CSA Czech Airlines si linia low-cost Smart-Wings au oferit zboruri alternative pentru pasagerii Sky Europe, la preturi cu discount.

Si transportatorul aerian Austrian Airlines, preluat recent de Lufthansa, a anuntat ca ofera bilete la pret redus, de 150 euro, pasagerilor SkyEurope blocati pe aeroporturi pe care compania austriaca opereaza, inclusiv Bucuresti, care vor sa revina la Viena, relateaza NewsIn citand AFP. Oferta Austrian Airlines este valabila pe toate destinatiile deservite, respectiv Amsterdam, Atena, Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Dubrovnik, Larnaca, Nisa, Paris, Sofia si Split.

Reprezentantii SkyEurope, companie listata la bursa din Viena, au declarat ca aceasta decizie "a fost cauzata de lipsa de fonduri interimare pentru a finanta operatiunile in desfasurare".

Astfel, zborurile de pe toate hub-urile companiei, inclusiv Bratislava, Viena si Praga, au fost anulate.

Operatorul low-cost SkyEurope, cu grave probleme financiare, a obtinut protectie fata de creditori, in luna iunie, din partea unei instante din Bratislava. [Sky Europe a intrat in faliment. Urmeaza restructurarea]

Infiintata in 2001, SkyEurope nu a inregistrat niciodata profit si a acumulat datorii de peste 100 milioane euro. Societatea a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul semestru, la finele lunii martie. Compania, care deservea 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane. In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%.

In conditiile crizei economice mondiale, dar si a inaspririi concurentei pe piata europeana de low-cost, operatorii aerieni My Air si Sky Europe au fuzionat anul trecut cu scopul de a deveni cea mai puternica companie cu tarife scazute de pe plan european, dar si din Romania, unde au anuntat in premiera aceasta alianta, mai noteaza Wall-Street.


Aeroportul Baneasa: Toate zborurile SkyEurope au fost anulate pe o perioada nelimitata

Toate cursele operate de compania low-cost slovaca SkyEurope de pe aeroportul Baneasa au fost anulate "pe o perioada nelimitata", au declarat reprezentantii aeroportului international Aurel Vlaicu. "Luni seara, reprezentantii SkyEurope ne-au informat ca toate zborurile companiei sunt anulate pe o perioada nelimitata. SkyEurope opera de pe aeroportul Baneasa pana in 14 curse saptamanal", au spus reprezentantii aeroportului Baneasa, citati de NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.