Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi ca Ucraina este in pragul falimentului, dar a promis ca Moscova nu isi va pedepsi vecinul prin marirea exagerata a facturilor la gaz, au informat agentiile locale de presa, relateaza Reuters.

Criza globala a lovit dur economia Ucrainei, PIB-ul urmand sa scada cu 6% in 2009, iar moneda nationala urmand sa se devalorizeze cu 50% in raport cu dolarul, potrivit NewsIn.

"Ucraina este in peragul falimentului si, dupa cum bine stiti, nu trebuie sa iti dobori partenerii", a spus Putin, citat de RIA Novosti.

Relatiile dintre Rusia si Ucraina sunt incordate de la "revolutia portocalie" din 2004, care i-a adus la putere pe prooccidentali. In al doilea mandat al sau ca presedinte, Putin a dezvoltat o rivalitate personala cu presedintele ucrainean Viktor Iuscenko. Acesta a depus eforturi pentru a scoate Ucraina din sfera de influenta a Rusiei, iar una dintre ambitiile sale este aderarea la NATO.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.