Ultimele cifre publicate de ADP in Statele Unite ale Americii (SUA), indica un numar de 693.000 de persone concediate in sectorul privat numai in luna decembrie, ceea ce aduce piata muncii din SUA la cel mai inalt nivel al somajului din ultimii 60 de ani, scrie Times Online.

Angajatorii din sectorul privat american au concediat 693.000 de persoane in decembrie, fata de cifrele revizuite ce aratau 476.000 concedieri in noiembrie si peste asteptarile analistilor, arata un studiu al cabinetului de resurse umane ADP, citat de Wall-Street.

Decembrie este prima luna in care ADP Employer Services foloseste o noua metoda de calcul a acestor date, despre care agentia sustine ca estimeaza mai aproape de realitate rapoartele guvernamentale privind salariile din sectorul non-agricol.

Datele furnizate de ADP sunt de obicei mai optimiste decat cifrele oficiale, care vor fi pulbicate maine (n.r. vineri 9 decembrie 2009) de Guvernul SUA. Avand in vedere acest lucru, dar si faptul ca, estimarile privind rata somajului din decembrie au fost depasite cu mult, pentru vineri economistii prevad o cifra de someri care va depasi 700.000 de persoane. Aceast nivel ridicat al somajului nu a mai fost atins in SUA din anii '50.

Stirea privind rata somajului a dat peste cap si Indicele Dow Jones, care a picat cu 185.82 puncte pana la 8.829,28.

“Daca relatia dintre datele ADP si cele oficiale se mentine, atunci ar trebui sa ne asteptam la un numar de aproximativ 700.000, vinerea aceasta, cea mai mare scadere din ultimii 59 de ani” a declarat Ian Shepherson, Economist Sef pe SUA la High Frequency Economics, citat de Times Online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.