Banca Comerciala Romana (BCR) are alocate garantii de aproape 216 milioane euro pentru a doua etapa a programului Prima Casa, care ar putea acoperi aproximativ 5.000 de finantari cu o dobanda de 4,6% pe an, fara comisioane lunare sau de acordare.
"Sustinem in mod special construirea de locuinte noi ca parte foarte importanta a Programului Prima Casa. Impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si FNGCIMM pregatim procedura optima pentru garantarea si finantarea constructiilor noi", a spus vicepresedintele BCR responsabil de retail, Martin Skopek , citat de Wall-Street.

Aproape 100 de dosare sunt in curs de aprobare pentru credite prin programul Prima Casa 2, semnarea lor fiind estimata pentru prima saptamana de derulare a programului. O treime din dosarele in curs de aprobare la BCR in acest moment sunt din Bucuresti, restul fiind aplicatii din provincie. In acest moment, valoarea medie a unui imprumut solicitat se situeaza in jurul a 50.000 euro in Capitala si 37.000 euro in provincie.

"BCR a acordat deja cele mai multe credite in programul Prima Casa 1 si suntem siguri ca vom fi lideri si la Prima Casa 2. Am solicitat si primit cel mai mare plafon si estimam ca putem ajuta inca 5.000 de familii sa aiba prima lor casa", a spus directorul BCR responsabil de creditele de retail, Stefan Coroianu.

El sustine ca timpul de aprobare a dosarelor de credit s-a imbunatatit fata de inceputul programului Prima Casa 1, "datorita imbunatatirii fluxurilor de lucru si a unei mai bune colaborari intre banca si Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri". Cu toate acestea,

Coroianu le recomanda aplicantilor sa negocieze o validitate a precontractului de vanzare-cumparare pe o perioada cat mai lunga (ex. minim doua luni) pentru a preintampina eventuale intarzieri. [Bancherii s-au inghesuit la Prima Casa 2. Afla ce plafoane au bancile]

Citeste mai multe despre Prima Casa 2 pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.