Aplicatiile de iPhone pot sa colecteze informatii confidentiale precum unde esti si pe cine suni.

40% din aplicatiile iPhone stiu unde esti si 20% pot sa-ti acceseze lista de contacte fara sa te anunte, arata un studiu al Bitdefender citat de capital.ro.

Procentul este cu atat mai alarmant cu cat informtțiile ar putea deveni accesibile unor terti, cum ar fi companii ce deruleaza campanii publicitare.

Multe din aplicatiile ce acceseaza lista de contacte a telefonului nu ofera utilizatorului nicio justificare pentru acest comportament: nici ce date citesc si nici carui scop servește aceasta intruziune.

’’Avand in vedere ca nu toate aplicatiile au un comportament corect, este posibil ca unele dintre ele sa acceseze informatii pentru alte motive decat cele declarate, despre care putem doar specula. Nu putem fi siguri de comportamentul unei aplicatii decat dupa o analiza amanuntita. Este insa important pentru utilizator sa stie daca o aplicatie ii acceseaza lista de contacte sau daca ii monitorizeaza locatia, mai ales daca aceste informatii nu sunt relevante pentru ceea ce face de fapt aplicatia’’, a declarat Cosmin Sandu, Product Manager, Bitdefender.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.