Compania Apple a recunoscut ca a folosit copii in fabricile sale de computere, iPoduri si telefoane mobile.

Cel putin unsprezece copiii cu varste de pana in 15 ani au fost descoperiti la munca in 3 fabrici apartinand companiei Apple.

Compania nu a precizat despre ce uzine este vorba sau unde sunt amplasate acestea, dar majoritatea produselor sale sunt asamblate in China.

Apple are fabrici in Taiwan, Singapore, Filipine, Malaezia, Thailanda, Cehia si SUA.

Apple a declarat ca minorii nu mai sunt folositi in aceste fabrici, iar copii gasiti au depasit varsta majoratului.

"In fiecare dintre cele trei instalatii va fi nevoie de o revizuire a tuturor inregistrarilor ocuparii fortei de munca , precum si de o analiza completa a procesului de angajare, pentru a clarifica modul in care oameniiminori ocupa un loc de munca”, a declarat Apple intr-un raport anual, citat de The Telegraph.

Compania Apple a fost criticata in mod repetat pentru folosirea abuziva a muncitorilor in fabricile sale, unde conditiile de lucru sunt foarte rele. Saptamana trecuta, 62 de muncitori dintr-o fabrica ce produce componente pentru Apple si Nokia s-au otravit cu n-hexan, o substanta chimica ce cauzeaza slabirea muschilor si vedere proasta. Compania nu a vrut sa comenteze acest incident.

Anul trecut, un incident similar s-a intamplat la Foxconn, compania taiwaneza furnizoare de produse Apple, unde un angajat s-a sinucis dupa ce a fost acuzat ca a furat un prototip pentru iPhone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.