Business 11 Mai 2009 14:22
Botezat Squirrel, serviciul va permite tuturor posesorilor de iPhone sa realizeze tranzactii comerciale.
Presedintele celei mai populare platforme de microblogging, Jack Dorsey, a anuntat pe contul sau de Twitter ca urmeaza sa lanseze un nou startup, destinat tranzactiilor comerciale pe terminale iPhone, scriu cei de la TechCrunch.

Squirrel are doua componente, una constand intr-un add-on hardware in forma de ghinda, care a inspirat si numele serviciului, iar cealalta fiind o aplicatie de iPhone. Cu ajutorul "ghindei" care nu are nevoie de acumulatori pentru ca foloseste energia rezultata din scanarea cardului de credit utilizatorii de iPhone vor putea realiza plati fara sa trebuiasca sa apeleze la servicii ca PayPal.

Astfel, orice posesor de iPhone poate deveni comerciant, noul serviciu dovedindu-se util celor care trebuie sa proceseze plati fara sa aiba acces la o casa de marcat, POS sau servicii de plati online, Squirrel putand fi folosit, de exemplu, in restaurante.

Dupa cum a declarat pentru TechCrunch, Dorsey nu intentioneaza sa paraseasca Twitter, "munca sa de o viata", dar isi va pune in practica si alte idei. Ramane de vazut daca serviciul se va bucura de aceeasi popularitate ca Twitter, probabilitatea ca faima acestuia sa contribuie semnificativ la succesul Squirrel fiind mare, avand in vedere viteza cu care se raspandeste orice stire sau zvon despre platforma de microblogging si faptul ca platile prin intermediul mobilelor sunt inca la inceput.

Squirrel va fi lansat in curand, acestea fiind singurele detalii disponibile deocamdata.








Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.