Business 9 Iulie 2009 14:05
Numarul solicitarilor depuse pentru contractarea unui credit prin programul "Prima Casa" a ajuns la 10.000, a declarat miercuri premierul Emil Boc, precizand ca Executivul va extinde programul daca acesta va avea succes.
"Daca acest program va fi unul de succes - si se contureaza a fi unul de succes si din perspectiva numarului de banci, 20 implicate in program, si a solicitarilor deja in crestere, am inteles ca sunt deja peste 10.000 de cereri angrenate in sistem in momentul de fata - vom extinde mecanismul garantiilor guvernamentale", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au participat astazi la semnarea primului contract de creditare prin programul "Prima Casa", la sediul BRD. Creditul acordat de BRD prin Programul Prima Casa este de 51.500 euro, la o dobanda anuala efectiva (DAE) de 5,6%, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara actuala fiind de 300 euro. Tinerii care au luat imprumutul il folosesc pentru achitarea unui apartament de 2 camere, construit in 1986, care se afla in cartierul bucurestean Colentina. Cei doi au dat un avans de 3.000 euro proprietarilor apartamentului pe care il cumpara, astfel ca valoarea apartamentului din Colentina pe care il cumpara este de 54.500 euro. Mai multe detalii aici.

Pana la termenul impus de Guvern, 20 de banci au depus oferte pentru a participa la programul "Prima Casa", valoarea totala a creditelor pe care cele 20 de banci sunt dispuse sa le acorde fiind de 1,457 miliarde de euro, peste plafonul impus de Guvern, de 1 miliard euro.

Top: Cele mai avantajoase dobanzi la creditele din programul "Prima Casa"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.