Cu o avere estimata la 1,9-2 miliarde euro si multiple afaceri in domenii precum IT, media, energie, servicii si imobiliar, Dinu Patriciu ocupa prima pozitie in topul celor mai bogati romani, Adevarul 500 miliardari.

Dinu Patriciu detine in prezent 25% din compania Rompetrol, participatie evaluate la 450-550 mil. euro. De asemenea, este proprietarul EuroJet, o companie care ofera zboruri business jet charter in peste 90 de destinatii din 34 de tari, potrivit datelor incluse in top Adevarul 500 de miliardari.

Patriciu are proiecte imobiliare in valoare de aproximativ 500 mil. euro, din care detine intre 25% si 100%. Un alt proiect detinut de miliardarul roman este trustul de presa Adevarul, in care a investit pana in prezent 35 mil. euro. Are investitii in portofoliu de 700 mil. euro, la care obtine un randament de peste 15% pe an.

De asemenea, omul de afaceri roman mai detine o afacere in IT evaluata la 70 mil. euro, doua businessuri in Olanda in domeniul energiei alternative si proprietati personale cu o valoare totala de circa 110 mil. euro-o locuinta la Snagov (“conceptia” sa si a sotiei), o vila in Saint Martin, un apartament la Paris, doua iahturi achizitionate in leasing si un avion personal.

“Sunt intr-o pozitie oarecum jenanta. Iar o iau pe cocoasa, nevinovat. Vreau sa precizez ca nu am niciun fel de legatura cu acest top, decat ca m-au inclus in el. Pentru mine personal, partea cea mai interesanta a acestui top este partea de evaluare. Voi citi cu mare atentie acest capitol”
, a declarat Dinu Patriciu, in cadrul evenimentului de lansare a clasamentului.

Ce nume au mai fost incluse in acest top, aflati din Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.