Asteptarile romanilor in ceea ce priveste eventualelebonusuri primite in perioada Sarbatorilor de iarna au crescut comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

Daca in anul 2010, 24% dintre romani se asteptau sa fie rasplatiti de Sarbatori cu o prima, in acest an peste 33% au aratat aceeasi incredere.

De partea cealalta a baricadei, 65% dintre responsabilii HR sunt mai optimisti, afirmand ca sunt dispusi sa ofere in acest an un bonus de Craciun, in bani sau produse, fata de 47% in 2010.

  • Angajatorii totusi nu sunt foarte optimisti, 41% dintre acestia raspunzand negativ privind oferitea de bonusuri salariatilor de Sarbatori, in timp ce doar un procent de 33% dintre acestia au raspuns ca vor oferi prime angajatilor. 19% dintre respondenti au declarat ca vor oferi cu ocazia finalului de an bonusuri si prime mai mari fata de cele din 2010, in timp ce 7% au raspuns ca bonusurile vor exista, insa mai putin fata de anul 2010.

  • Pe cealalta parte, angajatii si salariatii sunt in majoritate pesimisti, 67% dintre acestia declarand ca nu se asteapta la vreo "atentie" din partea angajatorilor in acest final de an. 16% dintre respondenti sunt de parere ca Sarbatorile le vor aduce bonusuri la fel ca in 2010, iar 11% considera ca primele vor fi mai mari ca in urma cu un an. Un procent de 6% sunt de parere ca vor primi "un Mos Craciun" din partea firmelor la care lucreaza, insa mai mic ca in 2010.

Daca anul trecut, in contextul situatiei economice, angajatii erau mai sceptici in ceea ce priveste recompensarea lor de catre angajatori asteptarile acestora au crescut pentru acest sfarsit de an.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati si angajatori BestJobs, in perioada 1-6 decembrie 2011.

Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Sondajele nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

  • Tu ce speri sa primesti de Craciun de la angajator?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.