Isarescu, in varsta de 60 de ani, a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul “ascuns” al tarii.
De asemenea, multi considera ca echipa condusa de Isarescu, in cadrul BNR, a salvat Romania de la un colaps asemanator celui din Bulgaria, dupa ce a crescut rezervele nationale de aur si euro, a temperat inflatia si a introdus leul nou, arata NewsIn.

Rolul jucat de Isarescu in economia romaneasca este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.

Este singurul politician roman membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma. A fost prim-ministru in perioada decembrie 1999 – noiembrie 2000.

Desi a detinut aceasta functie numai un an, multi spun ca Isarescu a inceput procesul de reforma, continuat apoi de Adrian Nastase si Calin Popescu – Tariceanu. In 1999, Isarescu a deschis negocierile cu Uniunea Europeana, proces incheiat in 2004.

Isarescu este autorul a numeroase articole si carti de economiei. Este doctor in economie (Academia de Studii Economice, Bucuresti).

Top 19 declaratii ale celui mai longeviv guvernator


Orice declaratie a unui guvernator prinde prima pagina de ziar. Jurnalele de stiri preiau propunerile si ideile sefilor de banci centrale. Wall-Street prezinta cele mai interesante 19 luari de atitudine, din ultimul an de criza, ce apartin guvernatorului care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.