Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus ca din 15 iunie sa fie inceputa procedura falimentului pentru Plafar SA.

Plafar SA a solicitat, in luna februarie, Tribunalului Bucuresti sa constate ca societatea se afla in stare de insolventa, acumuland datorii de peste 4 milioane de lei, din care 1,6 milioane catre administratiile Finantelor Publice, relateaza NewsIn.

In acelasi timp, un creditor al SN Plafar SA a cerut instantei printr-o actiune separata sa se declanseze procedura insolventei fata de aceasta firma pentru datorii de aproape 12.000 lei. Dumitru Neruja, cultivator de menta din Galati, precizeaza ca a inaintat aceasta cerere instantei dupa ce SN Plafar SA nu si-a platit datoriile in schimbul a doua tone de menta.

Instanta a unit cele doua dosare si a dispus inceperea procedurii falimentului.

Societatea Nationala Plafar sustine, in motivele depuse la dosar, ca nu mai face fata datoriilor comerciale ca urmare a „conjuncturii economice nefavorabile”.

„Exista pericolul agravarii situatiei financiare a socitetatii care, conform documentelor contabile, inregistreaza pierderi ce se adancesc continuu, datorita dobanzilor si penalitatilor care curg pentru fiecare zi de intarziere”, arata SN Plafar SA in actiunea prin care cere instantei sa se constate deschisa procedura insolventei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.