Guvernul Boc si-a pastrat promisiunea de a mari pensiile. Miercuri, Executivul aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care pensia minima va fi de 300 de lei din aprilie, iar de la 1 octombrie, orice pensionar va avea cel putin 350 de lei pe luna.

"Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a instituit pensia sociala minima de 350 de lei. Ea va fi acordata in doua transe: de la 1 aprilie pentru cei care au pensii pana in 300 de lei si de la 1 octombrie pentru cei care au pensie sub 350 de lei", a spus, miercuri (n.r.18 februarie 2009), premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

Introducerea pensiei minime garantate, a fost anuntata de Primul-Ministru, inca de luna trecuta, cand s-a au fost stabilite cele 23 de masuri anti-criza si proiectul de buget pe 2009. Acordarea acestor pensii presupune costuri de la bugetul de stat, si anume, diferenta dintre pensia prezenta si pensia minima garantata, care vor fi platite prin Ministerul Muncii.

Din aprilie 2009, pensia minima garantata va fi de 300 lei, iar din octombrie aceasta creste pana la 350 lei. Asta inseamna ca incepand cu aprilie, bunicul Andrei, care are o pensie de 100 lei, va mai primi prin Ministerul Muncii inca 200 lei pentru a atinge nivelul de 300 lei al pensiei minime garantate de stat. Iar din octombrie, bunicul Andrei va mai primi pe langa cei 100 ron, inca 250 lei, pentru a avea o pensie minima garantata de 350 lei.

Peste un milion de pensionari, asemeni bunicului Andrei, vor beneficia de pensia minima garantata, care le va fi platita prin intermediul caselor judetele de pensii.

Pana in 2010 valoarea pensiei minime ar putea sa creasca, ministrul Muncii, Marian Sarbu, reamintindu-le marti, pensionarilor din PSD ca punctul de pensie va creste in 2009 pana la 43,3% din salariul mediu pe economie, anunta Realitatea.net.

Ministrul Muncii a mai spus ca Guvernul vrea sa modifice Codul Fiscal si sa mareasca plafonul de impozitare a pensiilor. In acest moment pensiile care depasesc 1.000 de lei sunt impozitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.