Presedintele Traian Basescu este de parere caprognoza Moody's, potrivit careia Romania ar urma sa intre in 2009 in recesiune economica, "este cea mai corecta", seful statului precizand ca prognoza nu coincide si cu o scadere a ratingului de tara.
Seful statului a aratat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Palatul Cotroceni, ca prognoza prezentata de Moody's pentru Romania in cursul anului viitor ar insemna scaderea productiei, a incasarilor la bugetul de stat, dar nu a coincis cu scaderea ratingului de tara. Cu alte cuvinte, a aratat presedintele Basescu, Moody's a avertizat ca, in cursul anului viitor, daca statul mentine cheltuielile publice la nivelul celor din cursul anului 2008, exista riscul adancirii deficitului care, alaturi de scaderea productiei determina intrarea in recesiune a tarii.

Traian Basescu a mai spus ca perspectivele Romaniei in traversarea crizei economice nu sunt sumbre catav reme deficitul bugetar in cursul anului viitor ar putea fi mentinut la 3%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.