Emerson a finalizat cea mai mare investitie straina directa din zona: 120 de milioane de euro pentru o fabrica de regulatoare de gaz si generatoare electrice.
Emerson a inaugurat ieri, in parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, o fabrica de regulatoare de gaz si generatoare electrice, potrivit MEDIAFAX. Aceasta este cea mai mare investitie straina directa inregistrata vreodata in zona, americanii alocind peste 120 de milioane de euro in doua hale de productie, precum si un centru de cercetare si dezvoltare realizat in colaborare cu Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN).
Astfel, in una dintre hale se produc regulatoare de gaz pentru aplicatii industriale si casnice, aparataj electric pentru medii explozive, echipamente si dispozitive pentru instalatii in constructii, in vreme ce in cea de-a doua compania va realiza generatoare electrice mai mari de 5 megawati pentru centrale eoliene si pentru grupuri generatoare.

Lucrarile la acest proiect au inceput in anul 2006, investitia initiala fiind de 75 de milioane de euro.
La ora actuala, la fabrica Emerson din Cluj lucreaza 200 de persoane, numarul acestora urmind sa ajunga la 500 intr-un an. Compania isi propune insa ca, in urmatorii patru ani, sa ajunga la cinci hale de productie si un al doilea centru de cercetare, numarul angajatilor pentru aceste doua tipuri de unitati urmind sa fie de aproximativ 2.450, dintre care 450 de ingineri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.