Un tanar avand legaturi cu grupul de pirati informatici Anonymous a fost inculpat pentru ca a patruns fraudulos pe mai multe pagini de Internet al politiei din statul american Utah (vest), relateaza AFP.

John Anthony Borell III, in varsta de 21 de ani si rezident al statului Ohio (nord), risca o condamnare de pana la 20 de ani de inchisoare si o amenda de 500.000 de dolari daca va fi gasit vinovat de cele doua capete de acuzare privind piratajul informatic de care este acuzat.

Borell "a intrat pe cateva calculatoare private fara a avea autorizatie, de doua ori in luna ianuarie, si a avariat intentionat serverele care gazduiau paginile de Internet a doua sectii de politie din Utah", conform actului federal de acuzatie, scrie MEDIAFAX.

Suspectul a fost retinut datorita unor mesaje transmise pe Twitter, in care el revendica aceste atacuri informatice, conform FBI.

Actul de acuzare indica faptul ca Borell are legaturi cu Anonymous, un grup de pirati militanti care a revendicat zeci de atacuri impotriva mai multor pagini de Internet oficiale sau care apartineau unor companii mari.

Citeste si: Anonymous blocheaza site-urile Ministerului italian de Interne, politiei si carabinierilor

Anonymous vrea sa INCHIDA Internetul din toata lumea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.