Perioada in care se va efectua liberalizarea treptata preturilor la energie pentru populatie a fost prelungita cu doi ani, urmand sa aiba loc in perioada 2013-2017, a declarat seful misiunii Comisiei Europene (CE) in Romania, Istvan Szekely.

Pentru consumatorii industriali, tarifele reglementate vor fi eliminate treptat pana la sfarsitul anului 2013, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile vor incepe un proces de dereglementare in sectorul energiei. Pentru consumatorii industriali, tarifele reglementate la gaze si electricitate vor fi eliminate pana la sfarsitul lui 2013.

Pentru gospodarii, ajustarile vor incepe treptat cu 2013 si sa se vor intinde pana in 2017, asigurandu-se protectia consumatorilor vulnerabili, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, citat de gandul.info.

Conform intelegerilor anterioare cu institutiile internationale, tarifele reglementate la energie si gaze trebuiau eliminate treptat pana in 2013 pentru consumatorii industriali si pana in 2015 pentru populatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.