Ziua Nationala a Romaniei reprezinta un motiv de bucurie pentru majoritatea angajatilor intrucat constituie o zi libera in care acestia scapa de stresul de la birou. Cu toate acestea, 1 Decembrie nu inseamna zi libera pentru toata lumea.

Conform unui sondaj realizat de BestJobs, 37% dintre salariati vor fi liberi doar pe 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. In ton cu sarbatoarea, 9% dintre cei intervievati isi vor prelungi weekendul si cu 1 si 2 decembrie, in timp ce 25% nu sunt liberi si lucreaza tot timpul.
Un procent relevant dintre cei ce au raspuns intrebarii, 29%, nu au un job.

  • Ce primesti daca lucrezi de Ziua Nationala a Romaniei?

Potrivit Codului Muncii lucrul in zilele de sarbatoare este compensat cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, sau cu un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza, potrivit muncii prestate in programul normal de lucru.

Angajatii considera ca ar fi util, in acelasi timp (economic vorbind), ca zilele libere sa fie grupate. Se practica in alte tari ca zilele izolate de vineri sa fie recuperate in saptamana urmatoare, sambata. Statisticile spun ca intervalele de zile libere grupate in weekenduri extinse, aduc un plus semnificativ in consum, ceea ce duce la crestere economica.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs si pe pagina BestJobs de pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.