Dupa nici doua saptamani, cele mai importante companii de pe piata locala aplica cele mai mari scumpiri din acest an la carburanti.

  • Cu 6 bani pe litru pentru benzina si 12 bani pentru motorina, principalul distribuitor de carburanti Petrom "da tonul" unui nou val de scumpiri in piata.

Petrom nu a mai anuntat modificarile pretului de referinta la carburanti, ci doar preturile la fiecare statie in parte. Pentru a afla preturile statiei la care vrei sa alimentezi, intra aici. De exemplu, daca va aflati in Baia Mare, benzina fara plumb 95 costa 5,45 lei, in timp ce Top Premium 99+ a ajuns la pretul de 5,82 lei. Motorina va cumparata de astazi la pretul de 5,55 lei, iar Euro Diesel cu 5,37 lei.

In Bucuresti, benzinaria de pe Calea Dorobantilor aplica preturi de 5,52 lei pentru sortimentul Premium fara plumb, si de 5,89 lei pentru Top Premium 99+. Motorina aici se vinde cu 5,47 lei pentru sortimentul Euro Diesel.

Ultima majorare efectutata de Petrom a avut loc la sfarsitul lunii trecute. Compania a scumpit atunci mai mult benzina si mai putin mototorina, cu 7, respectiv 3 bani pe litru.

  • Cea mai mare majorare a fost aplicata de Lukoil, cu un plus de 15 bani pentru motorina, de 13 bani pentru benzina si 21 de bani pentru GPL. Astfel, benzina EUROLUK 95 costa acum 5,44 lei, motorina EURO L Diesel a ajuns la pretul de 5,41 lei, iar sortimentul de GPL auto poate fi cumparat cu 3,05 lei.

  • Rompetrol a aplicat in consecinta noi scumpiri, dar mai modeste. Sortimentul EFIX Benzina 95 costa de azi 5,44 lei, in timp ce benzina ALTO 101 poate fi achizitionata cu 6,1 lei. Motorina are preturi de 5,36 lei pentru sortimentul EFIX Diesel si de 5, 67 pentru diesel ALTO 55.

  • Statiile de carburanti OMV intampina soferii cu preturi de 6,18 lei pentru OMV MaxxMotion 100 si 5,57 lei pentru OMV Maxx Motion 95. Motorina poate fi achizitionata cu 5,54 lei, in timp ce sortimentul Maxx Motion Diesel are un pret de 5,84 lei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.