Weiss Ratings, o mica agentie de rating din Florida, a acordat in urma cu 3 saptamani un rating de credit pentru datoria suverana a Statelor Unite la un nivel deasupra statului de junk.

“Decizia de retrogradare nu este conditionata de rezultatul dezbaterilor de la Washington cu privire la plafonul datoriilor. Este bazata exclusiv pe cifre, care indica ca, in plus fata de o slabire a pozitiei pe termen lung pe care am consemnat-o acum trei luni, SUA a pierdut deja aureola care asigura lichiditati si acceptarea titlurilor americane de trezorerie in toate pietele globale”, a spus Gavrin Magor, analist senior al agentiei Weiss, scrie Wall-Street.ro.

Rating-ul SUA, redus pentru prima data in istorie

Weiss Ratings a fost una dintre cele mai critice agentii de rating fata lipsa progresului in ceea ce priveste reducerea deficitului SUA, aceasta oferind in aprilie rating de C, adica “rezonabil”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.