Ministerul Agriculturii solicita Comisiei Europene solutii pentru despagubirea producatorilor romani de castraveti, ale caror pierderi din intreruperea exporturilor catre Cehia si Germania si scaderea vanzarilor pe piata interna sunt estimate la 9 milioane euro in urmatoarele doua luni.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai organizatiei de producatori Hortifruct s-au reunit pentru a evalua pierderile producatorilor romani de castraveti.

"Ne-am reunit sa evaluam pierderile producatorilor de castraveti. Ca urmare a intreruperii exporturilor catre Cehia si Germania, producatorii au pierderi de 100.000 de euro pe zi. (...) In urma evaluarilor estimam pierderi de noua milioane euro pentru urmatoarele doua luni pentru comertul intern si cel intracomunitar. Analizam situatia si o vom prezenta Comisiei Europene care va stabili modul prin care vom despagubi producatorii", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.