Stelian Tanase a refuzat functia de director general al Realitatea TV, spunand ca a constatat ca nu i se potriveste un astfel de post si ca are puncte de vedere diferite de cele ale managementului televiziunii.

Stelian Tanase spune ca nu isi doreste sa conduca Realitatea TV la aproape patru luni de cand conducerea Realitatea Media a anuntat ca acesta va fi directorul general al televiziunii.

"Au fost niste discutii, dar avem puncte de vedere diferite. Eu mi-am prezentat proiectul, toata lumea a fost de acord, la aplicare a fost mai greu. Cand a aparut aceasta propunere (de a ocupa postul de director general, nr.) nu era in planul meu sa conduc Realitatea TV, am refuzat multe functii de conducere. M-am gandit si consider ca nu mi s-ar potrivi. Am refuzat numirea, nu am semnat un contract", a declarat pentru MEDIAFAX Stelian Tanase.

El a spus ca s-a implicat timp de doua luni in conducerea postului Realitatea TV, alaturi de Sebastian Ghita si Sorin Enache, chiar daca nu a semnat niciodata un contract de director general al televiziunii.

"Discutiile cu ei au fost foarte prietenoase, nu am o suparare cu cei care conduc Realitatea TV. Nu ne-am certat, suntem in continuare prieteni", a precizat Stelian Tanase.

Intrebat daca i-a informat de decizia sa pe Sorin Ovidiu Vantu, cel care patroneaza trustul Realitatea, si pe Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, Stelian Tanase a afirmat: "La inceputul lunii decembrie i-am informat personal pe amandoi".

Totodata, Stelian Tanase a spus ca pe 31 decembrie 2010 i-a expirat contractul de realizator TV la Realitatea TV. "Sunt inca la Realitatea TV pana lucrurile sunt definitive. Ieri (luni, nr.) am avut o discutie telefonica cu domnul Sebastian Ghita, urmand sa vad daca au o oferta pentru mine. Daca o sa aiba o oferta, o sa discut cu ei", a explicat Tanase.

  • Pleaca Stelian Tanase la alta televiziune?
Intrebat daca a primit oferte de la alte televiziuni, Stelian Tanase a confirmat, insa a precizat ca a refuzat negocierile, pentru ca inca nu s-au definitivat discutiile cu Realitatea TV.
Citeste si:
Ovidiu Vîntu, despre scandalul de la Sectorul 1: Este clar o...
Sorin Ovidiu Vîntu, despre...

"Ieri (luni, nr.) mi s-a propus sa merg la o discutie sa vedem daca am putea colabora, dar am refuzat, cat sunt inca la Realitatea TV", a mai spus Stelian Tanase.

Contactat de MEDIAFAX, Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a declarat ca nu doreste pentru moment sa comenteze. El a precizat ca nu cunoaste declaratiile pe care le-a facut Stelian Tanase.

Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea-Catavencu, a declarat in 29 septembrie 2010, pentru MEDIAFAX, ca Stelian Tanase va ocupa functia de director general al Realitatea TV.

La momentul respectiv, Stelian Tanase, care se afla la Paris, a declarat ca a aflat telefonic despre numirea sa in functia de director general, pozitie pe care o va ocupa de la 1 octombrie 2010. "Mi-am dat acceptul prin telefon. Am discutat cu patronul postului Sorin Ovidiu Vantu (...) si a fost o surpriza pentru mine ca lucrurile s-au devansat. Este o discutia mai veche la varf. Eu am un proiect in cap pe care vreau sa-l realizez (...) O sa luam punct cu punct problemele, pentru ca eu nu am fost niciodata implicat in partea administrativ - financiara a postului, desi sunt acolo de zece ani", a explicat atunci Stelian Tanase.

Citeste si:
Stelian Tanase, despre Cristina Topescu: Am crezut ca a plecat in stra
Stelian Tanase, despre...

Ulterior, in octombrie 2010, Stelian Tanase s-a prezentat in calitate de director general al Realitatea TV si a fost alaturi de o echipa formata din manageri ai televiziunii la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru a obtine prelungirea cu noua ani a licentei audiovizuale a Realitatea TV.

Stelian Tanase este scriitor, politolog, publicist si analist politic. In ultimul an, Stelian Tanase a fost moderatorul emisiunilor "3x3" si "Tanase si Dinescu", la Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.