Cel mai mare retailer listat din Germania a anuntat un amplu plan de restructurare, ce ii va permite sa isi amelioreze rezultatele cu pana la 1,5 miliarde euro in urmatorii 3 ani.

Structura companiei va fi simplificata si costurile vor fi net reduse, potrivit unui comunicat emis de Metro, citat de NewsIn.

Principalul grup de distributie din Germania, ce mai detine lanturile de electronice Saturn si Media Markt, precum si hypermarketurile Real, a fost prudent in prezentarea perspectivelor pentru 2009 si a anuntat o reducere a investitiilor la 1,6 miliarde euro.

Metro: In 2009 punem pauza operatiunilor de extindere si reamenajare

In 2008, vanzarile grupului au fost sub estimari, din cauza efectelor valutare negative si a deteriorarii mediului economic in perioada sarbatorilor de iarna. Metro, un barometru al celei mai mari economii din Europa, a anuntat in prima parte a acestei luni ca vanzarile au crescut in 2008 cu 5,9%, la 68 miliarde euro, in urcare cu 6,1% inainte de calcularea efectelor valutare.

Grupul este prezent in Romania prin Metro Cash & Carry. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.