Moneda nationala a atins un nou minim istoric in fata euro la cursul de referinta al BNR, dupa ce a pierdut aproape 3 bani (0,7%) fata de sedinta precedenta, pana la 4,2985 lei/euro, pe o piata cu cerere ridicata de valuta si fluctuatii puternice.

Moneda nationala s-a apreciat la cotatii sub 4,25 lei/euro spre finalul sedintei, dupa fluctuatia cu zece bani a cursului peste zi, dealerii suspectand ca aprecierea leului, dupa-amiaza, a fost provocata de interventia BNR, dupa afisarea unei referinte care marcheaza un nou minim istoric pentru leu.

Analistii ING Bank: Leul ar putea ajunge pana la 4,7 lei/euro in T3 din 2009

"Inca se incearca spargerea pragului de 4,25 lei/euro, sunt cotatii in piata si sub acest nivel. Probabil ca sunt reglari de depozite la final de zi, pentru ca nu par sa fie volume mari. In timpul zilei, insa, interventia indirecta a BNR a parut evidenta", a declarat, pentru NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Moneda nationala a fluctuat puternic in timpul zilei, intre un curs maxim de 4,3530 lei/euro in debutul sedintei si unul minim de 4,2450 lei/euro. Cu putin dupa ora 14:00, cursul de schimb a coborat, brusc, la 4,25 lei/euro, iar dealerii au suspectat interventia indirecta a bancii centrale in piata valutara. La ora 16:30, bancile cumparau un euro cu 4,2470 lei si il vindeau cu 4,25 lei..

Depreciere soc a leului: Cine pierde si cine mai castiga?


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.