Taxa de poluare auto triplata se plateste deja, cu o saptamana mai devreme decat anuntase initial Guvernul. Guvernul va repara insa astazi, printr-o erata, haosul creat de ordonanta de triplare a taxei. De maine si pana pe 15 decembrie, taxa poate fi platita la valorile actuale, mai mici, anunta Cotidianul.

Actul normativ, care prevede triplarea taxei auto, a fost deja publicat, desi intrarea sa in vigoare a fost anuntata pentru 15 decembrie si fara ca guvernul sa fi primit vreun raspuns din partea Comisiei Europene, informeaza Realitatea.

Opinia oficialilor CE era necesara pentru intrarea in vigoare a acestei masuri, in contextul in care in urma cu aproximativ un an taxa a fost identica pentru masinile second-hand, precizeaza Realitatea. Atunci oficialii de la Bruxelles au calificat drept discriminatorie taxa auto. Pana la primirea unui raspuns oficial, cei care vor sa-si inmatriculeze masina zilele acestea trebuiau sa aiba mai multi bani in buzunar.

Nu platiti taxa auto inca!, titreaza Cotidianul.

Guvernul va interveni insa cu o erata care va fi publicata astazi in Monitorul Oficial, prin care noua valoare, tripla deja, a taxei auto, va intra in vigoare la 15 decembrie. Potrivit unor surse oficiale care au preferat anonimatul, publicarea eratei nu necesita o intrunire a membrilor Executivului.

In ordonanta de urgenta a Guvernului, publicata deja luni in Monitorul Oficial, nu este mentionata data de la care taxa va fi triplata, astfel ca ca prevederile actului normativ au intrat in vigoare la momentul publicarii in Monitor.

La Serviciul de Inmatriculari Auto din Vaslui a fost aglomeratie mare. De frica maririi taxei de prima inmatriculare pentru masinile second-hand si pentru cele cu motoare mai mari de 2 litri, sute de soferi au stat ore intregi la coada, sperand ca-si vor putea inmatricula repede masinile.

Si la Cluj-Napoca, sute de oameni au asteptat in strada, in aceasta dimineata, deschiderea ghiseelor. Unii spun ca au stat la coada si luni, dar nu au reusit sa-si depuna dosarele. Functionarii de la ghisee spun ca nu pot face nimic pentru a micsora cozile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.