Uzina Automobile Dacia din Mioveni si-a intrerupt productia de astazi dimineata, pana in data de 7 decembrie, circa 11.000 din cei aproximativ 14.000 de salariati ai societatii urmand sa stea acasa timp de 17 zile.

Potrivit estimarilor viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, in fiecare zi vor merge la serviciu in jur de 3.000 de angajati, activitatea la centrul CKD urmand sa se defasoare normal.

Dacia isi inchide portile pentru 3 saptamani

Vanzarile Dacia in Romania, in cadere libera

In cele 17 zile de vacanta fortata ale celor 11.000 de salariati Dacia, vor fi nevoiti sa stea acasa si angajati ai societatilor furnizoare de componente catre uzina de automobile din Mioveni. Este vorba de societatile Leoni Mioveni, Leoni Pitesti, Johnson Control, Euro APS, Cortubi, Metal Impex, Maxiro, Piroux SRL, Matrice Dacia, Presate Dacia, Eurest SRL si A.S.I. (furnizor punti).

Potrivit liderilor Sindicatul Automobile Dacia (SAD), care ii reprezinta si pe angajatii acestor furnizori, incepand de joi vor ramane acasa in jur de 2.000 de salariati ai societatilor furnizoare. Salariatii vor fi plati in functie de contractul colectiv de munca negociat cu fiecare administratie in parte, remuneratiile fiind intre 75 si 85%.

Sindicalistii de la Dacia se tem ca vor urma disponibilizari

Stii in ce masura este afectat judetul tau de criza? Descopera HARTA CRIZEI ECONOMICE


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.