Societatea GHCL Upsom Ocna Mures (Alba) a ramas, joi, fara gaz metan, din cauza neachitarii unor restante de aproximativ 5 milioane de dolari catre furnizorul de gaze, fiind nevoita sa trimita in somaj tehnic 950 de angajati, transmite NewsIn.

Procesul tehnologic la GHCL Upsom Ocna Mures, respectiv fabricarea sodei calcinate, a fost intrerupt, iar cei 950 de salariati au fost trimisi acasa, in somaj tehnic.

Primarul din Ocna Mures, Augustin Dragut, a declarat pentru NewsIn ca situatia de la Upsom a aparut din cauza faptului ca societatea are probleme cu incasarea unor sume pentru produsele livrate, care se ridica la 2,8 milioane de euro. El a spus ca este posibil ca situatia sa revina la normal in cateva zile in cazul in care se accepta esalonarea datoriilor.

"Maine dimineata vom avea o intalnire cu cei de la Upsom si cu cei de la Transgaz, care furnizeaza gazul metan, si speram sa dezamorsam situatia. Upsom ar avea de incasat o suma apropiata ca valoare de restanta catre cei de la gaz si, daca incaseaza banii, situatia s-ar putea redresa in cateva zile”, a afirmat primarul Dragut.

Intreruperea procesului tehnologic la Upsom afecteaza si Salina Ocna Mures, deoarece Upsom este principalul beneficiar al salinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.