Anul viitor va fi dificil pentru noul guvern al Romaniei, in conditiile in care veniturile bugetare s-ar putea diminua pe fondul temperarii "considerabile" a cresterii economice, declara analistul Moody's pentru Europa de Est, Kenneth Orchard.

"Situatia fiscala s-a inrautatit inaintea alegerilor. Anul viitor va fi dificil pentru noul guvern, deoarece economia iti va tempera considerabil cresterea, ceea ce va diminua si veniturile bugetare. In acelasi timp, lichiditatea se restrange in plan international", a completat Orchard, citat de NewIn.

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a declarat ca banca centrala prognozeaza, pentru 2009, temperarea cresterii economice a Romaniei la 4,6%, de la un avans de 8 - 9% in acest an.

Orchard avertizeaza totusi ca, daca deficitul bugetar se adanceste foarte mult, afectand increderea in economia Romaniei, si ingrijorarile agentiei ar putea creste.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.