Leul s-ar putea deprecia pana la un nivel de 4 lei/euro sau chiar peste, in conditiile in care Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu intervine in piata valutara la un nivel de 3,85 lei/euro, a declarat Nicolae-Alexandru Chidesciuc, senior economist la ING Bank Romania.

"Daca BNR nu intervine pentru a proteja leul la un nivel de 3,85 lei/euro, nu excludem o depreciere pana la 4 lei/euro sau chiar peste acest nivel", a spus Chidesciuc.

Deprecierea leului a fost mai puternica decat a altor valute emergente din regiune, in contextul actual de crestere a aversiunii fata de risc.

Deprecierea masiva a leului poate inflama inflatia si atrage inasprirea politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care s-ar traduce prin dobanzi mai mari si credite mai putin accesibile de la banci.

In dimineata sedintei valutare de astazi si-a accentuat deprecierea din ultimele zile, pierzand circa 6 bani in fata monedei europene in decurs de o ora si jumatate de tranzactionare, de la 3,8240 la 3,88 lei/euro, iar la 10:30, bancile cumparau un euro cu 3,8750 lei si il vindeau cu 3,8800 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.